Opening Huis van de Wijk Berkelplein

Opening Huis van de Wijk Berkelplein

Op woensdag 22 maart 2017 wordt het Huis van de Wijk Berkelplein in Rotterdam Kralingen op een feestelijke wijze geopend. Tijdens de opening vinden er toespraken plaats door de gebiedscommissie, Woonstad, buurtbewoners en de medewerkers van DOCK. De betrokken partijen hebben samen hard gewerkt aan het nieuwe pand en blijven een actieve rol spelen in de realisatie van de nieuwe accommodatie.

De opening start om 14.00 uur. Na het openingswoord van Rens van Overdam, voorzitter van de gebiedscommissie Kralingen, is het bedoeling dat de buurtbewoners inzicht krijgen in de mogelijkheden die de locatie biedt. Het accent ligt op het verbinden van bewoners in de wijk, de verschillende culturen en de jeugd. Samen met hen willen we activiteiten organiseren die de saamhorigheid in de wijk vergroten.

Wat is er op deze dag te doen?
Tijdens de opening is er de mogelijkheid om het nieuwe pand te bezichtigen. Op de dag zelf vinden er allerlei activiteiten en workshops plaats voor jong en oud, zoals o.a. breakdance, schilderkunst, schminken, beatboxen en het maken van smoothies. De jeugd kan buiten meedoen aan leuke spelletjes georganiseerd door kindercoaches en vrijwilligers uit de wijk, zoals estafettes, stoepranden en voetbal. Tijdens de opening kunt u genieten van hapjes, gemaakt door en voor bewoners.

Heeft u ideeën voor nieuwe activiteiten?
Medewerkers van DOCK en andere betrokkenen voorzien de bezoekers van informatie over de locatie en toekomstige activiteiten, maar willen bewoners vooral inspireren en motiveren. Heeft u leuke ideeën voor de nieuwe locatie? Lever deze dan in op woensdag 22 maart. Alle ideeën worden verzameld in de speciaal gemaakte ideeëndoos.