Voorlichting Privacywetgeving

Speciaal voor (vrijwilligers)organisaties in Kralingen-Crooswijk

Wegens groot succes van de eerste twee voorlichtingsbijeenkomsten over de privacywetgeving, organiseert CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg in samenwerking met de Vrijwilligerswinkel en Super Actief, een extra bijeenkomst op 30 mei 2018 in Kralingen-Crooswijk.

Data           : Woensdag 30 mei                                                                           

Tijd             : 19:00 – 21:30 uur (inloop 18:45 uur)

Plaats         : Pro Rege, Oudedijk 113, 3062 AD Rotterdam

Kosten        : Gratis, wel vooraf aanmelden

Deze voorlichtingsbijeenkomst wordt u aangeboden door CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg, de Vrijwilligerswinkel en Super Actief in Kralingen-Crooswijk.

Bij het ‘goed besturen’ van een (vrijwilligers)organisatie heeft u te maken met juridische kaders, wet- en regelgeving, financiële verplichtingen, de fiscus, vrijwilligersverzekering en -vergoeding en eventueel werkgeverschap. U staat er als bestuur sterker voor als u op de hoogte bent van belangrijke ontwikkelingen in het juridisch / bestuurlijk kader voor stichtingen / verenigingen.

Zo is de nieuwe Europese privacywetgeving die per 25 mei 2018 van kracht gaat, van groot belang. Alle organisaties moeten nadenken over welke persoonsgegevens van vrijwilligers, leden, deelnemers en cliënten ze bewaren en hoe ze die beveiligen. Deze nieuwe wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bevat tegenover de huidige WBP-wet veel nieuwe verplichtingen en geldt voor alle (vrijwilligers)organisaties!

In deze voorlichtingsbijeenkomst behandelt een jurist stapsgewijs de punten en handelingen die u als (vrijwilligers)organisatie moet doen om te voldoen aan de nieuwe privacywetgeving en komt de nieuwe Wet voor Bestuur en Toezicht Rechtspersonen aan bod. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. gespecialiseerde jurist.

 

woensdag, mei 30, 2018
19:00 — 21:30 (2h 30′)

Alle leeftijden

Aanmelden