loader image

Agenda Kralingen Crooswijk

DOCK is samen met Aafje Thuiszorg, de Vrijwilligerswinkel en Bewonersplatform DWL de Esch actief in het sociale netwerk van Kralingen-Crooswijk.

Op de website zijn alle activiteiten in Kralingen-Crooswijk terug te vinden van deze organisaties. Daarnaast vermelden wij ook activiteiten van onze samenwerkingspartners: Middin, Leliezorggroep en Twinkeltje.

Iedereen maakt deel uit van de samenleving en kan meedoen op zijn eigen manier. Wij hopen u te enthousiasmeren tot deelname van een van onze activiteiten voor jong en oud.

Dock

Huis van de Wijk Vredenoordplein 43
Vredenoordplein 43, 3061 PX Rotterdam
www.DOCK.nl
Dock@agendakralingencrooswijk.nl

DOCK helpt mensen hun eigen leven en het leven van anderen te verbeteren. Ieder mens heeft talenten om in te zetten voor zichzelf en voor anderen. Veel mensen zijn bereid om anderen te helpen en iedereen heeft soms hulp nodig. De medewerkers van DOCK brengen talenten en mogelijkheden samen en ondersteunen daar waar nodig

Veel mensen zijn bereid om anderen te helpen en iedereen heeft soms hulp nodig. De medewerkers van DOCK brengen talenten en mogelijkheden samen en ondersteunen daar waar nodig. Dat is de kracht van wij samen; de kracht van DOCK.

DOCK is met meer dan 650 medewerkers en zo’n 1700 vrijwilligers en stagiaires in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Aalsmeer, Zaanstad, Schiedam en Utrecht. Wij zijn actief op het gebied van buurtbemiddeling, jeugd- en jongerenwerk, maatschappelijke participatie, (school)maatschappelijk werkopvoedingsondersteuning en ouderenwerk.

Kijk voor meer informatie op www.dock.nl

Huis van de Wijk Vredenoordplein 51, Vredenoordplein 51, 3061 PX Rotterdam

Huis van de Wijk Berkelplein, Ommoordsestraat 12, 3061 LL Rotterdam

Huis van de Wijk De Nieuwe Branding, Isaäc Hubertstraat 153, 3034 CS Rotterdam

Pompgebouw De Esch, Rijnwaterstraat 23, 3063 HC Rotterdam

U wilt uw eigen leven leiden, op een manier die bij u past en in uw eigen omgeving. Mogelijk heeft u hierbij anderen nodig. Aafje is graag die ander. Aafje helpt u thuis, bij Aafje kunt u wonen en bij Aafje kunt u ook logeren. Aafje is altijd in de buurt. Met thuiszorg, huizen en zorghotels.

Bij Aafje zijn wij ervan overtuigd dat mensen langer gezond en vitaal blijven als ze de baas zijn over hun eigen dagritme en als ze zich op hun gemak voelen. Thuis. Toegewijde vakmensen die begrijpen waar u behoefte aan heeft, brengen die gedachte elke dag in de praktijk. Omdat ze u kennen en u merkt dat u gekend wordt. In onze zorg staan vier kernwaarden centraal: Aandacht, Verbindend, Prikkelend en Vakmanschap.

Kijk voor meer informatie op www.aafje.nl

Aafje

Boezemsingel 100
3034 CA Rotterdam


Tel: 010-433 55 59 Aafje@agendakralingencrooswijk.nl www.aafje.nl

De Vrijwilligerswinkel begeleidt, adviseert, inspireert en motiveert mensen die vanuit persoonlijke of maatschappelijke betrokkenheid vrijwilligerswerk willen doen maar ook mensen die een uitkering ontvangen en van wie de gemeente een tegenprestatie verwacht. 

Elke inwoner van Kralingen-Crooswijk kan terecht bij de Vrijwilligerswinkel voor vrijwilligerswerk of ondersteuning bij een evenement of activiteit. Wij gaan uit van burgerkracht en ondersteunen bewonersgroepen, initiatieven vanuit de wijk en vrijwilligersprojecten bij het zelfstandig opzetten en uitvoeren van projecten en evenementen.

De Vrijwilligerswinkel bouwt voortdurend aan haar netwerk in het gebied zodat organisaties zich bewust zijn van het feit dat zij hun vrijwilligersvacatures kunnen uitzetten via de vacaturebank. Zo kan de Vrijwilligerswinkel potentiële vrijwilligers een actueel en divers aanbod bieden In het kader van Nieuw Rotterdams Welzijn wordt steeds meer ingespeeld op de zelfredzaamheid van burgers.

Om het informele en sociale vangnet van mensen te versterken biedt de Vrijwilligerswinkel de nodige diensten. De nieuwe projecten en initiatieven van de Vrijwilligerswinkel spelen in op de Rotterdam brede thema’s Langer thuis en Eenzaamheid en vragen van de zelfredzame bewoners participatie om de minder sterke buurtgenoten te ondersteunen met praktische hulp. Deze diensten slaan een serieuze brug tussen formele en informele zorg- en dienstverlening.

Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerswinkel.nl

De Vrijwilligerswinkel
Isaäc Hubertstraat 153 3034 CS Rotterdam

Tel: 010- 441 40 50 Vrijwilligerswinkel@agenda-kralingencrooswijk.nl www.vrijwilligerswinkel.nl 

Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn biedt een veilige, vertrouwde plek als u het niet meer (helemaal) zelf af kunt. Of u nu de dagbehandeling bezoekt, zelfstandig woont of bij ons komt wonen, in alle gevallen kunt u uzelf zijn. We stemmen de zorg, hulp, behandeling en begeleiding af op uw individuele wensen, behoeften en mogelijkheden.

Professioneel, persoonlijk en liefdevol. Geïnspireerd door het christelijk geloof. Iedereen is welkom. In onze tien verpleeg- en verzorgingshuizen in Rotterdam en Krimpen aan den IJssel vindt u een tweede thuis als u tijdelijk of blijvend niet in uw eigen huis kunt wonen. Ook kunt u zelfstandig wonen, met (thuis)zorg en dagbesteding van Lelie zorggroep. U bepaalt hoe uw leven en dagindeling eruit zien.

Kijk voor meer informatie op www.leliezorggroep.nl

Lelie Zorggroep
Oudedijk 15 3062 AB Rotterdam

 

Tel: 010-272 64 44 Leliezorggroep@agendakralingen-crooswijk.nl

www.leliezorggroep.nl

Bij Reakt helpen we jou op weg in je dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het vinden en behouden van werk, bij het vergroten van het sociale netwerk of bij het leiden van een gezonder leven. Dit doen we onder andere op onze inlooplocaties. Een plek waar je een praatje kunt maken, creatief bezig bent of een workshop volgt. We bieden een veilige omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en je gemakkelijk contact legt met lotgenoten en buurtbewoners.

Reakt begeleidt mensen met grote en kleine problemen, op verschillende vlakken. Samen maken we plannen voor werk, wonen en leven. Samen werken we aan de toekomst.

 

Wij geloven dat iedereen stappen kan zetten. Samen met jou bekijken we waar je energie van krijgt. We gaan uit van talenten en mogelijkheden. We geloven dat er veel meer mogelijk is als je goed in je vel zit, je het leven als zinvol ziet en steun van anderen krijgt. We ondersteunen je om hier zoveel mogelijk eigen regie in te voeren.

 

Bij onze inloop locatie kun je terecht voor een kopje koffie en een luisterend oor en er zijn verschillende activiteiten waaraan je mee kunt doen. Door hier bij aan te sluiten bouw je een sociaal netwerk op. Onze keuken bereidt elke dag een verse, gezonde en smakelijke maaltijd. Voor 3,50 euro kun je al aanschuiven en de dag, in gezelschap, afsluiten met lekker eten.

Meer over ons op www.reakt.nl

 

Adres- en contactgegevens:

Oudedijk 76

3062 AG Rotterdam


Openingstijden

Werkdagen: 08:00 – 17.30 uur


T: 088 357 75 95

Twinkeltje biedt professionele, wijkgerichte en laagdrempelige opvoedingsondersteuning aan ouders en verzorgers. Ouders/verzorgers kunnen bij Twinkeltje terecht met al hun vragen over het opvoeden van hun kinderen (van 0 tot 18 jaar). Wanneer de pedagoog/medewerker aanwezig is, kan de ouder de vraag direct stellen en de nodige informatie meenemen.

Het is ook mogelijk om teruggebeld te worden of om een afspraak te maken voor een uitgebreider gesprek. Bij Twinkeltje werken opvoedconsulenten, pedagogen en pedagogen in opleiding.

Ouders/verzorgers hoeven niet te betalen voor de dienstverlening en kunnen hun vragen geheel vrijblijvend stellen. Twinkeltje werkt zonder wachtlijst en zonder dossiervorming.

Kijk voor meer informatie op: www.vanveldhuizenstichting.nl

Van Veldhuizen Stichting
Isaac Hubertstraat 121 3034 CS Rotterdam

 

Tel: 010-4115043 communicatie@vanveldhuizenstichting.nl www.vanveldhuizenstichting.nl

De Herstelacademies in Rotterdam

Heb jij behoefte aan contact met anderen, voelen dat je ergens bij hoort, een luisterend oor, (h)erkenning en begrip?

Wees welkom bij de Herstelacademies in Rotterdam. Voel je hier verbonden met anderen en pak de regie over je leven (terug).

Wat heb je nodig om goed voor jezelf en anderen te zorgen? Hoe werk je aan jouw ontwikkeling en herstel? Dit zijn vragen waarmee we samen aan de slag gaan.

 

De Herstelacademies in Rotterdam bevinden zich op laagdrempelige locaties. In toegankelijke plek in de wijk waar je je thuis voelt.

 

Kijk op www.deherstelacademies.nl voor meer informatie over het programma en vind een Herstelacademie bij jou in de buurt.

Bewonersplatform DWL de Esch is sinds 1986 actief als belangen-vereniging voor bewoners uit de Esch. Alle bewoners zijn automatisch lid. Het bewonersplatform maakt zich sterk voor wijkontwikkelingen op sociaal, economisch, ruimtelijk en ecologisch gebied. 

Hiervoor hebben wij verbindingen gelegd met alle actieve partijen uit de wijk zoals: Stichting super Actief, Wijktuin de Esch, Gezondheidspraktijk de Esch, Woonstad, Havensteder, DOCK en winkeliersvereniging de Esch. Het bewonersplatform stimuleert ook onderling contact en saamhorigheid tussen de bewoners uit de wijk. Dat doen we onder andere door activiteiten te organiseren zoals: de wijkmarkt met activiteiten en muziek, het vijfdaagse kinderwijkfeest in de herfstvakantie en het sinterklaasfeest met een boottocht voor senioren en activiteiten voor kinderen. Drie jaar geleden heeft het Bewonersplatform het Repaircafé opgestart met behulp van een Zonnetje (aanmoedigingsprijs voor bewonersinitiatieven).

Kijk voor meer informatie op http://www.buurtcollectiefdeesch.nl/ 

DWL de Esch
Rijnwaterstraat 23B
3063 HC Rotterdam

 

Tel: 06 234 043 95

Anitakornman@gmail.com

 

 

Agenda Kralingen Crooswijk 2022