loader image

Stadsdialogen een enorm succes!

Verschillen overbruggen en netwerken versterken met theater als middel

Aangezien mensen in tijden van onrust soms afwachtend en wantrouwend tegenover elkaar staan, is het belangrijk met elkaar in gesprek te blijven. Vandaar dat Stichting LOKAAL, DOCK en Formaat drie stadsdialogen hebben georganiseerd op 17, 22 en 28 November in de nieuwe Branding (Kralingen-Crooswijk) en het Klooster (Oude Noorden).

Rotterdammers hebben tijdens de stadsdialogen de kans gekregen om hun zorgen en ervaringen te delen over het samenleven in hun buurt of straat. Aan de hand van korte theaterscènes zijn bewoners hierover met elkaar in gesprek gegaan. De dialoogbijeenkomsten leveren ideeën, voorstellen en suggesties rond concrete problemen op, waarmee de coaches van DOCK aan de slag gaan.

Marouane en Mohsinne zijn twee jongeren uit Crooswijk die hebben meegespeeld in de scenes. De jongens hebben actief bijgedragen aan de dialoogbijeenkomsten.

Door mee te doen aan de theaterscenes hebben zij ook hun persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen een enorme boost gegeven.

unnamed (1)