loader image

Activiteiten met en voor kinderen in Pniël

Binnen het Nieuw Rotterdams Welzijn zit ook voor Pniël de opdracht om activiteiten voor kinderen en jongeren te organiseren met als doelen: het bevorderen van communicatie, het vergroten van de leefwereld en het ontwikkelen van talenten van kinderen en jongeren.

Het afgelopen jaar kwamen in Pniël met enige regelmaat kinderen van het kinderdagverblijf en soms van een school in de buurt. Nu het een opdracht is vanuit het Nieuw Rotterdams Welzijn betekent dit meer en intensievere contacten met scholen in de buurt. De Leliezorggroep heeft nu afspraken lopen met 5 basisscholen, 2 kinderdagverblijven en een aantal middelbare scholen, jongere projecten en studenten van de Erasmus Universiteit.

Misschien vraagt u zich af wat dit nu oplevert voor de kinderen en de cliënten in Pniël. Als de kinderen binnen komen vertellen we hen meestal eerst wie er in Pniël verblijft en waarom. Op eenvoudige wijze leggen we uit wat revalidatie en dementie is en wat voor reactie ze kunnen verwachten. Daarna gaan we naar de afdeling en proberen het contact tussen kind en oudere tot stand te brengen. Sommige kinderen kijken in het begin de kat uit de boom maar na een half uurtje hebben de meesten van hen wel contact gelegd met de cliënt van Pniël. Het mooiste is altijd dat bij vertrek de kinderen iedereen een hand durven te geven en het ook toe laten wanneer een cliënt wil bedanken met een kus op de wang.

Terug bij de jassen bespreken we vaak met de kinderen wat ze hebben gezien en kunnen ze vragen stellen, en er komen altijd vragen en ook verhalen over eigen grootouders. Onze cliënten genieten op hun beurt intens van de kinderen en nemen automatische weer de rol aan van verzorger of grappige opa. Na afloop zitten ze vaak met een glimlach op hun gezicht na te genieten. Wij zijn van mening dat veel van de activiteiten in Pniël de leefwereld van de kinderen en jeugd vergroot en dat het de communicatie bevordert. De kinderen moeten meestal iets meer moeite doen om te communiceren en zo worden nieuwe talenten aangeboord of ontdekt.

 

download (1)