loader image

Op naar de wereldtitel in Barcelona

16 juni was een spannende dag: de voetballertjes (10 tot 12 jaar) uit Kralingen-Crooswijk vertegenwoordigden Rotterdam tijdens de landelijke finale van de Danone Nations Cup. Tijdens de finale strijden teams uit heel Nederland in Den Haag om de felbegeerde tickets voor het kampioenschap om de wereldtitel in Barcelona.

Stilte in de kleedkamer
Het team ging goed van start: zij wonnen alle wedstrijden in de poulefase. Het was voelbaar dat de kinderen zich beseften dat een titel binnen handbereik was. Maar eerst moest de halve finale nog worden gewonnen. En dit lukte: door tactisch te spelen en voor elke meter te strijden. In aanloop naar de finale kroop de spanning in het team, niet eerder in het toernooi waren de kinderen zo rustig in de kleedkamer. De voetballers uit Kralingen-Crooswijk kwamen verdiend op voorsprong, echter duurde dit niet lang. Het werd uiteindelijk 1-1, wat betekende dat ze zich moesten opmaken voor de penaltyreeks. Na een zinderende penaltyreeks, trok het team uit Rotterdam aan het langste eind en plaatsen zij zich voor de wereldtitel in Barcelona! Een knappe prestatie!

De Danone Nations Cup
De Danone Nations Cup geeft talentvolle voetballers in de leeftijd van 10 tot 12 jaar de gelegenheid om te schitteren op een nationaal en internationaal voetbalplatform. Thema’s die aan bod komen tijdens het voetballen: respect hebben voor elkaar, eerlijk spelen en omgaan met winst en verlies.

Volgend jaar gaan 12 teamleden en 2 begeleiders naar het WK in Barcelona. De exacte datum is nog niet bekend. Deze informatie zal in onze nieuwsbrief vermeld worden.