loader image

Coronavirus en opening Huizen van de Wijk Rotterdam

Update 16 maart 2020

De ontwikkelingen van het Coronavirus gaan razendsnel. Om de veiligheid van onze medewerkers, vrijwilligers en van bewoners te waarborgen, volgen wij de richtlijnen van de Rijksoverheid. Onderstaande maatregelen gelden tot en met 6 april 2020.

Bereikbaarheid wijkcentra en huizen van de wijk
Onze besluiten over het openhouden of sluiten van onze locaties nemen we in nauw overleg met de gemeenten waarin we werken:

Rotterdam: we sluiten we de Huizen van de Wijk. De medewerkers en Huizen van de Wijken zijn wel telefonisch bereikbaar.
Haarlem: we sluiten de wijkcentra.
Schiedam: wijkhuizen blijven open voor het Sociaal Wijkteam en de voedselbank.
Utrecht: we sluiten de buurtcentra en speeltuinen.
Amsterdam: de Huizen van de Wijk in Noord en Centrum blijven open. Alle (groeps)activiteiten gaan niet door.
Zaandam: buurthuizen Kleurrijk en de Zuidhoek gaan dicht. Wijkcentrum de Poelenburcht blijft open. Alle (groeps)activiteiten gaan niet door.
Groepsactiviteiten of -bijeenkomsten
Deze gaan voorlopig niet door.

Blijf in contact
Onze sociaal werkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven met ‘hun’ bewoners. Door gesprekken op straat, telefonisch of online. We ontwikkelen met onze partners nieuwe initiatieven om mensen die dat nodig hebben, te bereiken en te ondersteunen.

RIVM
Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Wie verkouden is of koorts heeft, blijft thuis. We gaan tijdelijk niet meer op huisbezoek bij ouderen of mensen met een kwetsbare gezondheid. Als er aanvullende maatregelen komen informeren we iedereen die daarvan op de hoogte moet zijn.