loader image

Kluskanjers knappen de wijk op!

Iedere zaterdagochtend steken de jongeren van Kluskanjers Crooswijk de handen uit de mouwen. Van fietsen repareren, snoeien, onderhoud, meubels maken tot folders wegbrengen. De jongeren van de Kluskanjers willen wat betekenen voor de wijk, een zakcentje bijverdienen en zich verder ontwikkelen.

Het achterliggende idee van deze zogenoemde zakgeldbanen is dat de jongeren de kans krijgen om iets bij te verdienen. Tegelijkertijd is het idee dat jongeren zich meer betrokken voelen door het schoon, heel en veilig houden van de wijk. De buurtbewoners zien dat jongeren zich op een positieve wijze inzetten voor de buurt. Daardoor knapt niet alleen de wijk op, maar wordt ook de sociale structuur in Crooswijk versterkt.

Kluskanjers is een samenwerkingsproject van DOCK en Stadsbeheer. De kluskanjers bestaat uit een pool van acht jongeren, onder leiding van Youssef el Bahri, jongerencoach Kralingen-Crooswijk. Stadsbeheer verzorgt het materiaal en zorgt voor de technische ondersteuning van de Kluskanjers. Sinds 17 juni gaat iedere zaterdagochtend een team van vier jongeren uit de pool van acht de straat op.

RTV Rijnmond kwam onlangs langs bij de Kluskanjers. Aflevering gemist? Bekijk het bovenstaande filmpje.